in ,

Τα επαγγελματικά ψυχολογικά τρικ που θα σε βοηθήσουν στη δουλειά και όχι μόνο!

Μια γρήγορη αναζήτηση στο internet αρκεί για να ανακαλύψεις ένα κάρο συμβουλές ψυχολογίας από αμφιβόλου ταυτότητας και ικανότητας «ειδικούς». Από τις πιο βλακώδεις (να ξυπνάς χτυπώντας με τη γροθιά σου το ξυπνητήρι φωνάζοντας «ΝΑΙΙΙΙ!!!) μέχρι τις πιο μυστήριες (να εφαρμόζεις π.χ. κόλπα υπνοθεραπείας στο πρώτο ραντεβού).

Ευτυχώς, εάν είσαι βέβαια τυχερός, μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό πληροφοριών, μπορείς κάλλιστα να πέσεις πάνω σε μερικές βασικές ψυχολογικές και κοινωνιολογικές αλήθειες, οι οποίες όχι μόνο έχουν νόημα αλλά και θα σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις ότι μάλλον τις γνώριζες ανέκαθεν. Απουσία λοιπόν κάθε διάθεσης υπερβολής, παραθέτουμε μερικά από τα συμπεράσματα που μάθαμε να εμπιστευόμαστε στη διάρκεια του χρονου, τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν να εργάζεσαι, να ξεκουράζεσαι και να διασκεδάζεις με περισσότερη αυτοπεποίηθηση.

> Όταν γνωρίζεις για πρώτη φορά κάποιον προσπάθησε να θυμάσαι το χρώμα των ματιών του. Ίσως δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσεις αυτήν την πληροφορία (εκτός ίσως εάν του γράψεις κάνα ποίημα), ωστόσο, στην ουσία, είναι μια αποτελεσματική τεχνική για να επιτύχεις ακριβώς τα σωστά ποσοστά οπτικής επαφής που οι άνθρωποι θεωρούν φιλική και αποπνέι αυτοπεποίθηση.

> Ο κόσμος αποτυπώνει συνήθως πολύ καλά στη μνήμη του το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που συμβαίνει σε μια κατάσταση, με όλα τα ενδιάμεσα να είναι λιγότερο έντονες αναμνήσεις. Έτσι εάν ετοιμάζεσαι να παρουσιαστείς π.χ. σε μια συνέντευξη υποψηφίων για μια θέση εργασίας φροντισε να είσαι ή ο πρώτος ή ο τελευταίος της σειράς.

> Τα πόδια σου μπορεί να προδώσουν τις σκέψεις σου. Εάν σου ακούγεται τραβηγμένο, μια δοκιμή θα σε πείσει. Πρόσπαθησε λοιπόν να πλησιάσεις δύο άτομα που συζητούν. Εάν γυρίσουν ελαφρά τον κορμό τους προς το μέρος σου αλλά όχι τα πόδια τους σημαίνει ότι προτιμούν να τους αφήσεις μόνους. Παρομοίως, εάν συνομιλείς με κάποιον και οι μύτες των ποδιών του δείχνουν μακριά και όχι προς το μέρος σου, θέλει να σε ξεφορτωθεί.

> Όταν μια ομάδα ανθρώπων ξεσπάει σε γέλια, ο καθένας ενστικτωδώς θα κοιτάξει στιγμιαία προς τα εκείνον με τον οποίον νιώθει πιο οικεία από τους υπόλοιπους της συντροφιάς. Είναι ένας καλό κόλπο για να διακρίνεις ποιος είναι πιο κοντά με ποιον απο τους συναδέλφους σου.

> Όπως συνηθίζουν να κάνουν οι ψυχολόγοι που αξίζουν τα λεφτά τους, θυμήσου να αξιοποιείς τη δύναμη της σιωπής. Εάν κάποιος σου δώσει μια μη ικανοποιητική απάντηση, μείνε σιωπηλός κοιτώντας τον στα μάτια. Οι περισσότεροι θα νιώσουν πίεση και θα συνεχίσουν να μιλάνει αποκαλύπτωντας συνήθως περισσότερα.

> Εάν υποψιάζεσαι ότι κάποιος ετοιμάζεται να σου επιτεθεί κατά τη διάρκεια ενός meeting, κάτσε δίπλα του. Υποσυνείδητα θα το εκλάβει ως οικειότητα που θα τον κάνει νιώσει λιγότερα άνετα και επιθετικά, γεγονός που θα μετριάσει την ισχύ των όποιων προθέσεών του.

> Το να ζητάς από τους άλλους μικρές χάρες εκπαιδεύσει τον εγκέφαλό τους ώστε να πιστέψουν ότι σε συμπαθούν.

> Όσο δύσκολο κι αν είναι, εάν καταφέρεις όχι μόνο να θυμάσαι το όνομα κάποιου που μόλις γνώρισες αλλά και να το χρησιμοποιείς στη συζήτηση που συνήθως ακολουθεί, θα σε θεωρήσει συμπαθή, γοητευτικό και έξυπνο.

>Το να «καθρεφτίζεις» τη γλώσσα του σώματος εκείνου με τον οποίο συνομιλείς είναι ένας τρόπος να κερδίσεις εμπιστοσύνη.

> Ένα ραντεβού για μια δραστηριότητα που ευνοεί την έκκριση αδρεναλίνης (π.χ. extreme sports, μια βόλτα με rollercoaster, μια ταινία τρόμου), βοηθά στη διέγερση του εγκεφάλου και κάνει τον άλλο να πιστεύει ότι του αρέσει η παρέα σου, πράγμα που έτσι κι αλλιώς μπορεί να συμβαίνει.

> Μια θερμή χειραψία σε κάνει να δείχνεις πολύ πιο ελκυστικός στους άλλους από ένα ψυχρό τυπικό χαιρετισμό. Πράξε λοιπόν ανάλογα με την εντύπωση που θέλεις να δώσεις.

> Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις είναι να διδάξεις. Εάν λοιπόν μόλις απέκτησες μια νέα γνώση ή ικανότητα, φρόντισε να τη μεταβιβάσεις σε κάποιον άλλον με την πρώτη ευκαιρία.

> Για το τέλος: Δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο για τους περισσότερους από τo image τους. Προσπάθησε να διακρίνεις τι αρέσει να πιστεύει στον καθένα για τον εαυτό του ώστα να μπορείς είτε να προκαλείς είτε να ενισχύεις αυτήν την πεποίθηση ανάλογα με το τι επιδιώκεις. ΠΗΓΗ

30 Μαγικές Φωτογραφίες παιδιών που παίζουν απ Όλο Τον Κόσμο

Μέγας Αλέξανδρος: O σπουδαιότερος στρατηλάτης της παγκόσμιας στρατιωτικής ιστορίας