Είχες σκεφτεί ποτέ ότι όταν γελάς, νιώθεις αμέσως πιο ευτυχισμένος;
in , ,

6 μυστικά για να είστε πάντα χαρούμενοι

Γιατί μερικοί άνθρωποι είναι μουτρωμένοι και άλλοι έχουν μέσα τους τη χαρά της ζωής; Δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή. Απλώς μερικοί άνθρωποι έχουν επιλέξει να είναι χαρούμενοι. Όλοι μπορούμε να γίνουμε. Να οι τρόποι:


Να είσαι αισιόδοξη

Δες τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά. (Μερικές βοηθάει να σκέφτεσαι το ‘Κάθε εμπόδιο για καλό’). Και αν μέχρι στιγμής είσαι αυτό το άτομο στην παρέα που παραπονιέται για το κάθε τι, δε χρειάζεται να συνεχίσεις. Ευτυχώς η αισιοδοξία είναι κάτι που και μαθαίνεται και καλλιεργείται.

Χαμογέλα!

Αν είσαι συνεχώς απαισιόδοξη, απλώς χαμογέλα! Είναι ο καλύτερος αυθόρμητος τρόπος να εκφράσεις τη χαρά και την ευγένεια που κρύβεις μέσα σου, αλλά και να προσελκύσεις περισσότερα άτομα γύρω σου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι ‘χαμογελαστοί’ άνθρωποι μας ελκύουν περισσότερο.


Το γέλιο κάνει καλό!

Έχεις συνδέσει το γέλιο ως κάτι ‘απρεπές’. Και αυτό γιατί οι γονείς σου συνήθιζαν να σου λένε (ειδικά σε δημόσιους χώρους): ‘Σουτ! Ησυχία’. Και όμως τα γέλιο είναι υγεία. Γέλα όσο πιο συχνά μπορείς και μετάδωσέ το και στους άλλους.

Άλλαξε τον τρόπο που μιλάς.

Οι λέξεις αντικατοπτρίζουν τις σκέψεις μας. Όσο και αν δεν το πιστεύεις, χρησιμοποιώντας αρνητικές λέξεις, βγαίνει στην επιφάνεια η αρνητική σου αύρα . Όταν κάτι δεν πάει καλά, εσύ πάρε βαθειά αναπνοή και πες: ‘Όλα θα πάνε καλά’’.

Να είσαι ευγνώμων

Όταν ο συνάδελφός σου παίρνει προαγωγή, δώσε του συγχαρητήρια, όταν ο αγαπημένος σου σου ετοιμάζει δείπνο-έκπληξη, αγκάλιασέ τον και όταν η καλύτερή σου φίλη σου δώσει χρήσιμες συμβουλές πες της ‘ευχαριστώ’.

Ξέσπασε!

Όταν κάτι σε απασχολεί, μη το κρατάς μέσα σου. Πες το! Όσο πιο συχνά συζητάς τα προβλήματά σου, τόσο πιο πολύ θα απαλλάσσεσαι από αυτά.

Μόνο εσύ μπορείς να γίνεις ο κυρίαρχος της σκέψης σου. Σκέψου θετικά!

via

Η ευφυΐα είναι ασθένεια!!!

Να έχεις κάποιον ν’ ακούς και ν’ ακούγεσαι