in , , ,

Τα μυστικά για να απαλλαγείς από την κούραση

Βάλε τη yoga στην καθημερινότητά σου

Όσο πιεσμένο κι αν είναι το καθημερινό σου πρόγραμμα, μπορείς να βρεις κάποια κενή ώρα να αφιερώσεις στον εαυτό σου, κάνοντας yoga. Όχι πως δεν είχες ξανακούσει ότι η yoga έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες σε νου και σώμα, αλλά πλέον υπάρχει μία πρόσφατη έρευνα που επιβεβαιώνει ότι το συγκεκριμένο είδος άσκησης ενισχύει πολύ και την ψυχολογία σου. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Βοστόνης και καταλήγει πως η εξάσκηση στη yoga, το λιγότερο δύο φορές την εβδομάδα, βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, κυρίως χάρη στις βαθιές εισπνοές που χρειάζεται να παίρνεις κατά τη διάρκειά της.

Ενίσχυσε τον οργανισμό σου με φυσικό τρόπο

Αν έχεις δοκιμάσει όλα τα παραπάνω και εξακολουθείς να νιώθεις κουρασμένη ψυχή τε και σώματι ή απλώς θέλεις την καλύτερη δυνατή φροντίδα του οργανισμού σου, τότε χρειάζεσαι μια επιπλέον ενίσχυση, πάντα όμως με οδηγό τη φύση και όσα εκείνη μπορεί να σου προσφέρει. Δεν υπάρχει καλύτερος σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια από το Energy Now της Power Health. Πρόκειται για τη νέα σύνθεση της Power Health, σχεδιασμένη από Έλληνες επιστήμονες στο…πνεύμα των καιρών. Ειδικά μελετημένη στα μέτρα και σταθμά της σύγχρονης Ελληνίδας, φτιάχτηκε για να σε βοηθήσει να τα βγάλεις πέρα με τη δύσκολη, ανατρεπτική και συνεχώς απρόοπτη καθημερινότητά σου. Το Energy Now είναι ένα φυσικό, τονωτικό συμπλήρωμα διατροφής με Guarana, Yerba Mate, Q10, βιταμίνες Β6 και Β12, το οποίο ενισχύει τη λειτουργία του σώματος αλλά και τη διάθεσή σου και σε γεμίζει στη στιγμή με ενέργεια που διαρκεί για ώρες! Το προϊόν αυτό καλύπτει όλες τις γυναίκες ηλικίας 20-54 ετών και είναι ιδανικό για κάθε μέρα του χρόνου, με πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες τόσο για το σώμα όσο για το νου και την ψυχή.

Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στην προσωπική σου ζωή

Η κούραση που νιώθεις δεν είναι μόνο σωματική αλλά και ψυχολογική. Και είναι λογικό, αφού η επανάληψη μιας ίδιας ροής πραγμάτων καθημερινά, αφήνει λίγα περιθώρια για εκπλήξεις και εγρήγορση. Γι’ αυτό, άδραξε όσες ευκαιρίες έχεις μέσα στην εβδομάδα για να δεις τους ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις και να περνάς καλά, χαρίζοντας στον εαυτό σου τα απαραίτητα ψυχολογικά αποθέματα που χρειάζεται για να αντέχει την καθημερινότητα. Εξάλλου, ένα ποτήρι κρασί την ημέρα έχει αποδειχτεί ότι κάνει καλό και στην καρδιά, πόσω μάλλον όταν το απολαμβάνεις και με καλούς φίλους ή το σύντροφό σου.

Χάρισε στον εαυτό σου τον ποιοτικό ύπνο που του αξίζει

Για χρόνια, μελετητές που ερευνούν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων καταλήγουν πως η πιο επιτυχημένη συνταγή για μια ευτυχισμένη ζωή είναι κατά προσέγγιση το πολύ 8 ώρες εργασίας την ημέρα, 8 ώρες ενασχόληση με άλλες δραστηριότητες και 8 ώρες ύπνου. Ο ύπνος, λοιπόν, αποτελεί ή θα έπρεπε να αποτελεί το 1/3 της καθημερινότητάς σου. Ο ολιγόωρος και κακός ως προς την ποιότητα ύπνος καθημερινά δεν μπορεί να σε ξεκουράσει, ενώ στη συνέχεια δημιουργεί κι άλλα προβλήματα που επηρεάζουν επιπλέον την ζωή σου, όπως πόνους στη μέση και τον αυχένα, αλλαγή του δέρματός σου, απορρύθμιση του μεταβολισμού σου κ.ά. Μη βάζεις τον ύπνο σε δεύτερη μοίρα, γιατί είναι η απαραίτητη σωματική και πνευματική ξεκούραση που αξίζεις και χρειάζεσαι, ώστε να ανταπεξέρχεσαι στις καθημερινές σου υποχρεώσεις.

Άλλαξε τις διατροφικές σου συνήθειες

Ξέρω, έχεις βαρεθεί να ακούς ότι η υγιεινή διατροφή είναι το Α και το Ω για μία ποιοτική ζωή. Όμως, φίλη , είναι η αλήθεια. Πολλές φορές, εξαιτίας του περιορισμένου σου χρόνου, δε δίνεις σημασία σε αυτά που καταναλώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις. Χωρίς φρούτα, σαλάτες, πολύ νερό, ελάχιστα (ει δυνατόν) κορεσμένα λιπαρά, λιγότερο κόκκινο κρέας και περισσότερα ψάρια, πλούσια σε Ω3 λιπαρά, όχι μόνο αποδυναμώνεις την άμυνα του οργανισμού σου, αλλά δεν εξασφαλίζεις στον εαυτό σου και την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται καθημερινά, καθιστώντας τον πιο ευάλωτο στην εξουθένωση, σωματική και ψυχολογική.

πηγή

Πώς να θεραπεύσετε τις αϋπνίες

Χλωριούχο μαγνήσιο: Ένα απλό μεταλλικό στοιχείο που παίρνουμε για δεδομένο, μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και το σώμα!