Τέλος για τον David Ickle. Το Facebook διέγραψε τη σελίδα του διάσημου συνωμοσιολόγου που οι απόψεις του προκάλεσαν αντιδράσεις τις μέρες του κορωνοιού.

Ο David Icke είχε καταφέρει να φτάσει σε ένα κοινό εκατομμυρίων διαδίδοντας θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό

 

Το Facebook διέγραψε μια σελίδα του David Icke εν μέσω πιέσεων επειδή του δόθηκε πλατφόρμα διασποράς των θεωριών συνωμοσίας  για τον κορωνοϊό που κέρδιζαν συνεχώς κοινό. Μια σελίδα που ανήκε στον πρώην ποδοσφαιριστή καταργήθηκε επειδή παραβίαζε επανειλημμένα τις πολιτικές του Facebook σχετικά με επιβλαβείς, παραπλανητικές πληροφορίες, ανέφερε η εταιρεία την Παρασκευή. Ωστόσο, ενώ η διαγραμμένη σελίδα είχε περισσότερους από 770.000 ακόλουθους, ένας άλλος λογαριασμός με περισσότερους από 68.000 ακόλουθους παρέμεινε ενεργός. Ένας λογαριασμός του παρέμεινε επίσης δραστήριος στο Twitter.

Η κίνηση του Facebook ακολούθησε μιας έκκλησης από μια ομάδα κατά του μίσους (CCDH) για social media, για την κατάργηση του Icke από τις πλατφόρμες τους. Το κίνημα διαμαρτυρίας υποστηρίχθηκε από γιατρούς και ραδιοτηλεοπτικούς φορείς. Η κίνηση έρχεται επίσης ενώ αυξήθηκαν οι επιθέσεις βανδαλισμού σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού, οι οποίες προκλήθηκαν λόγω αβάσιμων θεωριών που συνδέουν τον κορωνοϊό με τα δίκτυα 5G.

Μια έκθεση του CCDH ισχυρίζεται ότι οι συνωμοσίες του Icke για την πανδημία έχουν προβληθεί πάνω από 30 εκατομμύρια φορές. Με βάση μια ανάλυση βίντεο με τον Icke να μιλάει για τον κορωνοϊό στο YouTube, το Facebook και το Instagram, η ομάδα τον περιέγραψε ως τον κορυφαίο παραγωγό παραπληροφόρησης στο Covid-19. Ο Imran Ahmed, διευθύνων σύμβουλος του CCDH, δήλωσε ότι το Facebook πρέπει τώρα να εξετάσει αυτό που περιέγραψε ως ένα τεράστιο δίκτυο σελίδων και ομάδων στις οποίες κοινοποιήθηκε το περιεχόμενο της Icke. «Ενώ οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάνουν τεράστιες θυσίες για να σταματήσουν αυτήν την πανδημία, οι εταιρείες social media επωφελούνται από τον πολλαπλασιασμό παραπληροφόρησης στις πλατφόρμες τους», είπε.

«Η παραπληροφόρηση θέτει σε κίνδυνο όλη μας τη ζωή ενθαρρύνοντας το κοινό να μην συμμορφώνεται με την καθοδήγηση των γιατρών». Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός London Live τιμωρήθηκε πρόσφατα επειδή μεταδίδοντας τη συνέντευξη του Icke έθεσε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Ο Icke, ο οποίος έχει επανειλημμένα προωθήσει τους ισχυρισμούς ότι η πανδημία συνδέεται με το 5G, είχε χρησιμοποιήσει την εκπομπή για να ισχυριστεί χωρίς αποδείξεις ότι η πανδημία είχε προκληθεί για να κρύψει το σχέδιο της παγκόσμιας τάξης για να συντρίψει την οικονομία, να τερματίσει τη χρήση μετρητών και να θέσει τους ανθρώπους υπό επιτήρηση.

Πηγή

Γουχάν: H πραγματική κρίση του κορωνοϊού αρχίζει με τη “νέα πραγματικότητα” μετά το τέλος του lockdown

Όταν κλείνεις την πόρτα σε μια δυσάρεστη κατάσταση, ανοίγεις παράλληλα μια άλλη που σε οδηγεί στο σύμπαν.