in

Το ανθρώπινο σώμα στο μικροσκόπιο!

Λίγες είναι οι φορές που έχουμε την ευκαιρία να δούμε το ανθρώπινο σώμα στο μικροσκόπιο και μάλιστα σε εντυπωσιακές μεγεθύνσεις από 1-5 νανόμετρα. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό για ό,τι κρύβει ο καθένας από εμάς μέσα στο σώμα του, αφού κάθε εικόνα ξεχωριστά αποτελεί από μόνη της ένα σπάνιο έργο τέχνης. Από τα ερυθρά αιμοσφαίρια μέχρι τους γευστικούς κάλυκες στη γλώσσα και τα σπερματοζωάρια, όλα δείχνουν πως το σώμα μας είναι ένας μαγικός κόσμος…

1. Βλεφαρίδες

body1Ποιος να το φανταζόταν ότι οι βλεφαρίδες στο μάτι του θα είχαν τέτοια όψη! Σαν καταπράσινα φύκια στο βυθό μοιάζουν τα ματόκλαδα που υπάρχουν στη βάση του ματιού και σκοπό έχουν να προστατεύουν την περιοχή από εξωτερικούς «εισβολείς»!

2. Ερυθρά αιμοσφαίρια

body7Τι κι αν μοιάζουν με κατακόκκινες καραμελίτσες, αυτά τα ερυθροκύτταρα ή ερυθρά αιμοσφαίρια είναι ο πιο πολυπληθής τύπος κυττάρου του αίματος και ο βασικός μηχανισμός που διαθέτουν τα σπονδυλωτά για τη μεταφορά οξυγόνου στους διάφορους ιστούς του οργανισμού, μέσω της ροής του αίματος εντός του κυκλοφορικού συστήματος.

3. Σπασμένη τρίχα

body2Μοιάζει με διαβρωμένο ασβεστολιθικό πέτρωμα(!) ή σπασμένο κομμάτι ξύλου! Και όσον αφορά τη δεύτερη παρομοίωση, είμαστε πολύ κοντά στην πραγματικότητα, αφού πρόκειται για κάτι σπασμένο, αλλά όχι ξύλο! Μια τριχούλα είναι από το τριχωτό της κεφαλής, που έσπασε εξαιτίας της έλλειψης σωστής ενυδάτωσης. Ένα καλό κοντίσιονερ θα μας σώσει!

4. Αρτηρία

body3Μεταφέρει το οξυγονωμένο αίμα από την καρδιά στα υπόλοιπα όργανα του σώματος αν και έτσι όπως τη βλέπω μου θυμίζει μισοτελειωμένο και παλιομοδίτικο πλεκτό κασκόλ της γιαγιάς μου.

5. Σπερματοζωάρια

body4Μικρά αλλά θαυματουργά, τα γεννητικά κύτταρα των ζωικών οργανισμών μοιάζουν με γυρίνο βατράχου, έχουν κεφάλι, λαιμό και ουρά και το μήκος τους είναι περίπου 0,05 χιλ. Το κεφάλι προστατεύεται από ένα μεγαλούτσικο «καπέλο», που περιέχει ένζυμα και βοηθά το σπερματοζωάριο να διαπεράσει τη μεμβράνη του ωαρίου.

6. Λεπτό έντερο

body5Τα εντυπωσιακά χρώματα στις πτυχές του λεπτού εντέρου παραπέμπουν σε κάποιον θαλάσσιο οργανισμό στο βυθό της Καραϊβικής, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για το όργανο του πεπτικού συστήματος στο οποίο απορροφώνται οι θρεπτικές ουσίες της τροφής.

7. Πνεύμονας

body6Σίγουρα πρόκειται για την εσωτερική επιφάνεια πνεύμονα μη καπνιστού, αν κρίνω από το ροζ χρώμα! Οι κοιλότητες είναι οι κυψελίδες, εκεί όπου γίνεται η ανταλλαγή αερίων με το αίμα.

8. Νεύρα

body8Ή καλύτερα το τελείωμα ενός νεύρου στο ανθρώπινο σώμα. Σαν «φουτουριστικό μάτι» με πράσινους, γαλάζιους και πορτοκαλί κόκκους, βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας…

9. Ωάριο

body9Ολοστρόγγυλη, ανάγλυφη μοβ μπάλα, που θα μπορούσε κάλλιστα να στολίσει ένα «προχωρημένο» χριστουγεννιάτικο δέντρο, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ωάριο επάνω στο κεφάλι μιας καρφίτσας!

10. Γλώσσα

body10Και για την ακρίβεια, ένας γευστικός κάλυκας της γλώσσας από τους 10.000 που «ασχολούνται» με την ανίχνευση αλμυρών, γλυκών, ξινών και πικρών γεύσεων. Όταν, μάλιστα, πρόκειται για κάτι πολύ πικάντικο, κάποιοι από αυτούς καταστρέφονται εντελώς!

Πηγή

ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ που θα λατρέψετε!Πάμε μία βόλτα στο δάσος;

Τοξικοί άνθρωποι: βγάλτε τους από τη ζωή σας