in

10 Δεξιότητες που πρέπει να έχει o απόφοιτος του 2019

Είναι γνωστό, ότι στην Ελλάδα του σήμερα είναι δύσκολο εμείς οι νέοι να έχουμε μετά τις σπουδές μας επαγγελματική αποκατάσταση. Ωστόσο κάθε απόφοιτος έχει την δυνατότητα να αποκτήσει ορισμένες δεξιότητες που θα τον καθιστούν ικανό εργαζόμενο. Στο παρακάτω άρθρο θα συναντήσεις τις δέκα σημαντικότερες δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας απόφοιτος το 2019!

Γνώση υπολογιστών

Ένα μεγάλο κομμάτι των επιχειρήσεων σήμερα, βασίζεται στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι απόφοιτοι θα πρέπει να γνωρίζουν τους τρόπους με τους οποίους θα χειρίζονται άπιαστα τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ακόμα και να διαθέτουν κάποιο υψηλού επιπέδου πτυχίο.

Γνώση των Social media

Τα ΜΜΕ έχουν κάνει έντονη την παρουσία τους στη καθημερινότητα όλων των ανθρώπων και αποτελούν έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο ενημέρωσης. Είναι απαραίτητο να χειρίζονται τέτοιου είδους πλατφόρμες, ώστε να μπορούν να ενημερώνουν και να ενημερώνονται για οτιδήποτε νέο, να προσφέρεται καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες και να γεννιούνται νέες ιδέες.

Ικανοποίηση του πελάτη

Η ικανοποίηση του πελάτη, είναι η επιτυχία κάθε επιχείρησης! Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό κάθε πελάτης να μένει ικανοποιημένος από την εξυπηρέτηση του και να αισθάνεται ότι υπάρχουν γύρω του άνθρωποι που θέλουν να τον βοηθήσουν. Πρέπει ο εργαζόμενος να φέρεται στο πελάτη του με τον ίδιο σεβασμό που φέρεται στο αφεντικό του, γιατί σωστά δε λένε ότι «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο;»

Συνεργατικότητα

Σημαντικό ρόλο για την επιτυχία μιας επιχείρησης είναι επίσης και η σωστή συνεργασία των εργαζομένων. Είναι σημαντικό τα άτομα να περικλείονται από αίσθημα της ομαδικότητας για να αποδίδουν καλύτερα, να μοιράζονται σκέψεις, ώστε να προκύπτουν καινούργιες ιδέες και προοπτικές.

Self-motivation

Χρειάζεται να έχεις εμπιστοσύνη και σιγουριά στον εαυτό σου για να πετύχεις! Χρησιμοποίησε τα χαρίσματα σου προς όφελος σου για να βγάλεις το 100% στη δουλειά με την οποία καταπιάνεσαι.

Δημιουργικότητα

Δημιουργικότητα, φαντασία και καινοτομία! Ναι, ναι, ναι! Τα νέα μυαλά, επηρεασμένα από τη τεχνολογία μπορούν να προσφέρουν καινοτόμες ιδέες, που θα αναβαθμίσουν τα παλιά συστήματα και στη θέση τους θα αναπτυχθούν νέα και πιο σύγχρονα, που θα συμβαδίζουν με τα δεδομένα του σήμερα.

Επικοινωνία

Η αποτελεσματική ανταλλαγή πληροφοριών είναι απαραίτητη μέσα σε μια επιχείρηση. Η καλή επικοινωνία είναι αμφίδρομη και οι απόφοιτοι που ψάχνουν μια θέση εργασίας θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ακούνε προσεκτικά αλλά και να εκφράζουν ανοιχτά τη προσωπική τους γνώμη.

Διαχείριση χρόνου

Όταν ξέρεις τους στόχους σου, τότε το μόνο που απομένει είναι να βρεις το σωστό τρόπο να φτάσεις σε αυτούς! Διαχειριζόμενος σωστά το χρόνο , ξέροντας πότε και πού πρέπει να κάνεις το κάθε τι, θα έχεις τον έλεγχο και θα ανταποκρίνεσαι σε όλες τις απαιτήσεις. Έτσι, είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα επιτύχεις στη πρώτη σου δουλεία. Goal achieved!

Γνώση ξένων γλωσσών

Σήμερα, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, θεωρείται απαραίτητο ένας απόφοιτος να ξέρει τουλάχιστον μία με δύο ξένες γλώσσες, ειδικότερα αν η επιχείρηση στην οποία εργάζεται έχει διεθνείς σχέσεις με το εξωτερικό. Ο πελάτης αισθάνεται οικειότητα όταν μιλάς τη γλώσσα του και αυτό, είναι ακριβώς αυτό που θέλει να πετύχει ένας σωστός εργαζόμενος.

Συναισθηματική νοημοσύνη

Πολλοί θεωρούν ότι δεν είναι κάτι το σημαντικό, ωστόσο το να έχεις υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη και να μπορείς να «ψυχολογήσεις» και να κατανοήσεις τις ανάγκες των συνεργατών σου είναι πολύ σημαντικό! Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά θα μπορείς να συνεργάζεσαι καλύτερα με άτομα που συμπεριφέρονται διαφορετικά ή έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις. Άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη μπορούν να αναλάβουν είτε ηγετικές θέσεις, είτε ομαδικές εργασίες, ενώ μπορούν να επιλεχθούν για την εκτέλεση ψυχομετρικών τεστ.

Φρόντισε λοιπόν να αποκτήσεις τις παραπάνω δεξιότητες, και να’ σαι σίγουρος/η ότι δεν θα χάσεις πάρα μόνο θα κερδίσεις!

πηγή

Γιατί οι τράπεζες σε όλο τον κόσμο μοιάζουν με Ελληνικούς αρχαίους ναούς; Δεν είναι τυχαίο

Για όλες εκείνες τις θαρραλέες ψυχές που έχουν κουραστεί να είναι δυνατές..