in ,

20 Ψυχολογικά κόλπα που θα σας κάνουν να διαβάζετε τους άλλους σαν ανοιχτά βιβλία

Πιθανόν, να έχετε αναρωτηθεί πως θα ήταν τα πράγματα αν μπορούσατε να διαβάσετε το μυαλό των άλλων ανθρώπων. Κάποιοι ακολουθούν το ένστικτό τους για να αξιολογήσουν έναν άνθρωπο, αλλά αν δεν είστε τόσο διορατικοί υπάρχει μόνο μια επιλογή: να μάθετε να διαβάζετε και να αποκωδικοποιείτε την γλώσσα του σώματος.

Είναι γνωστό ότι λαμβάνουμε το 55% των πληροφοριών από την μη λεκτική επικοινωνία. Ο Άλαν Πις, ειδικός στην γλώσσα του σώματος από την Αυστραλία, υποστηρίζει ότι οι χειρονομίες και οι κινήσεις του σώματος μπορούν να μας αποκαλύψουν πως αισθάνεται και τι σκέφτεται ο άνθρωπος που έχουμε απέναντί μας.

Δείτε παρακάτω 20 σήματα που στέλνουν οι ασυνείδητα οι άνθρωποι και τι σημαίνουν.

1.Κλείσιμο των ματιών

Αν ένας άνθρωπος σας μιλάει και κλείνει τα μάτια, προσπαθεί να προστατευθεί από τον εξωτερικό κόσμο. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν σας φοβάται. Μάλλον, το αντίθετο συμβαίνει. Προσπαθεί να σας ξεφορτωθεί, επειδή έχει αρχίσει να βαριέται.

2. Κάλυψη του στόματος με το χέρι

Αυτή η κίνηση γίνεται όταν ένας άνθρωπος προσπαθεί να σας κρύψει κάτι. Συχνά, αυτή η κίνηση καμουφλάρεται από έναν ψεύτικο βήχα.

3. Δαγκώνει το σκελετό των γυαλιών

Όταν ένας άνθρωπος δαγκώνει τον σκελετό των γυαλιών του τον προβληματίζει κάτι σε υποσυνείδητο επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να νιώσει ασφάλεια. Οπότε, καλό θα ήταν να φανείτε υποστηρικτικοί.

4. Παρουσίαση προσώπου

Γενικά, αυτή η χειρονομία χρησιμοποιείται όταν προσπαθούμε να προσελκύσουμε έναν άνθρωπο του αντίθετου φύλου. Όταν βάζουμε το πηγούνι στα χέρια μας είναι σαν να λέμε «Αυτή είμαι εγώ. Μπορείς να με απολαύσεις όσο θέλεις.» Οι άντρες πρέπει να δώσουν σημασία σε αυτή την χειρονομία και να κάνουν ένα κομπλιμέντο στην γυναίκα.

5. Τρίβει το πηγούνι

Αυτή η κίνηση γίνεται όταν ένας άνθρωπος προσπαθεί να πάρει μια απόφαση. Το βλέμμα δεν εστιάζει σε ένα σημείο, καθώς ο άνθρωπος βρίσκεται σε βαθιά περισυλλογή.

6. Σταυρωμένα χέρια

Αυτή η κίνηση είναι από τις πιο γνωστές και χρησιμοποιείται, όταν θέλουμε να ξεκόψουμε τον εαυτό μας από τους υπόλοιπους. Συνήθως, την κάνουμε όταν μας ενοχλεί κάτι.

7. Φτιάξιμο της εμφάνισης

Όταν μια γυναίκα θέλει να φανεί ελκυστική σε έναν άντρα, προσπαθεί να παρουσιάσει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού της. Ισιώνει την πλάτη της για να φανεί το στήθος της και σταυρώνει τα πόδια της. Τα ενωμένα χέρια είναι ένα δυνατό σημάδι ενδιαφέροντος.

8. Γέρνει μπροστά

Όταν ένας άνθρωπος συμπαθεί κάποιον και θέλει να επικοινωνήσει μαζί του γέρνει μπροστά. Σε αυτή την στάση, δεν υπάρχει καμία κίνηση στα πόδια, αλλά το σώμα γέρνει μπροστά ενστικτωδώς.

9. Γέρνει πίσω

Αν κάποιος γείρει πίσω στην καρέκλα σημαίνει ότι έχει βαρεθεί με την συζήτηση. Επίσης, μπορεί να αισθάνεται άβολα από την παρουσία του άλλου προσώπου.

10. Κάνει εναλλαγές από τις φτέρνες στα δάχτυλα

Αυτή η κίνηση δείχνει ότι ο άνθρωπος είναι ανήσυχος σχετικά με ένα θέμα.

11. Τρίψιμο χεριών

Όταν ένας άνθρωπος τρίβει τα χέρια σημαίνει ότι έχει ένα θετικό προαίσθημα σχετικά με ένα θέμα. Συνήθως, το κάνουμε αυτό όταν σκεφτόμαστε τα οφέλη που θα έρθουν στο μέλλον.

12. Χειραψία «γάντι»

Όταν ένας άνθρωπος πιάνει τον καρπό σας με το ελεύθερο χέρι του θέλει να δείξει ότι μπορείτε να τον εμπιστευτείτε.

13. Χειραψία με την παλάμη να δείχνει το ταβάνι

Όταν βάζουμε την παλάμη μας πάνω από το χέρι ενός άλλου ανθρώπου δείχνει ότι συμπάσχουμε μαζί του. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση που το κάνουμε αυθόρμητα και στιγμιαία. Όταν το κάνουμε συνέχεια και αφήνουμε για πολύ ώρα το χέρι μας πάνω από το χέρι του άλλου, θέλουμε να του δείξουμε ότι εμείς έχουμε τον έλεγχο.

14. Χειραψία με την παλάμη να δείχνει το πάτωμα

Όταν πιάνετε το χέρι κάποιου από κάτω του δείχνετε ότι είστε έτοιμοι να τον βοηθήσετε.

15. Χειραψία με άγγιγμα

Μια τέτοια παραβίαση του ιδιωτικού χώρου δείχνει ότι ο άνθρωπος που κάνει αυτή την κίνηση έχει έλλειψη επικοινωνίας. Όσο πιο κοντά στον κορμό είναι το άγγιγμα, τόσο περισσότερο ανάγκη για συντροφιά έχει.

16. Φτιάξιμο γραβάτας

Η ερμηνεία αυτής της κίνησης εξαρτάται από την περίσταση. Αν ένας άντρας κάνει αυτή την κίνηση μπροστά σε μια γυναίκα σημαίνει ότι του αρέσει. Σε αντίθετη περίπτωση σημαίνει ότι έχει πει κάποιο ψέμα και τώρα αισθάνεται άβολα και θέλει να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται.

17. Μαζεύει τρίχες που δεν υπάρχουν

Αυτή η κίνηση γίνεται όταν ένας άνθρωπος διαφωνεί με κάτι, αλλά δεν το εκφράζει.

18. Τα πόδια πάνω στο γραφείο

Αυτή η κίνηση έχει πολλές ερμηνείες: κακοί τρόποι, ασέβεια, προσπάθεια να δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι ακόμα και αν αισθανόμαστε άνετα σε αυτή την στάση δεν πρέπει να καθόμαστε πουθενά έτσι εκτός από το σπίτι μας.

19. Καθόμαστε ανάποδα στην καρέκλα

Αυτή η στάση είναι δημοφιλής στους κυριαρχικούς ανθρώπους. Αν δεν θέλετε να δείχνετε αδύναμοι, καθίστε ανάποδα στην καρέκλα. Βέβαια, σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει αυτή η στάση, γιατί δείχνει επιθετικότητα.

20. Παίζουμε με τα παπούτσια

Το σταυροπόδι είναι μια από τις πιο ωραίες και ελκυστικές στάσεις που προτιμούν οι γυναίκες. Αν μια γυναίκα ενώ κάθεται σταυροπόδι, παίζει με το παπούτσι της σίγουρα προσπαθεί να σας τραβήξει την προσοχή. Αυτή η κίνηση δείχνει ότι η γυναίκα είναι ήρεμη και χαλαρή.

tilestwra

Να λες σ’ αγαπώ: Λίαμ Νίσον μιλώντας για την αγάπη και τη ζωή

Νευρο γλωσσικός προγραμματισμός: ΑΝΑΠΛΑΙΣΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ