in

7 ενεργειακά κέντρα συνείδησης που θα οδηγήσουν τη ψυχή σου σε μία εντελώς νέα Διάσταση

Η Αμρίτα Γιόγκα είναι μια παραδοσιακή μορφή πνευματικής και σωματικής πρακτικής που σχεδιάστηκε ώστε να επιταχύνει την πνευματική ωριμότητα της ψυχής και να ενισχύσει τη φυσική κατάσταση του σώματος.Η χειραγώγηση των έμφυτων ενεργειακών κέντρων ή πεδίων που ονομάζονται τσάκρα, είναι ο τρόπος με τον οποίο οι γιόγκι επιτυγχάνουν την αναβάθμιση του πνευματικού τους επιπέδου.Η τεχνική αυτή είναι ικανή να αφυπνίσει πρωτογενής ενεργειακές ζωτικές δυνάμεις οι οποίες υπάρχουν μέσα σε όλους μας.Στα σανσκριτικά αυτό ονομάζεται Πράνα. Και όταν το πράνα είναι αφυπνισμένο αυτό ονομάζεται Κουνταλίνι το οποίο μπορεί και απομακρύνει οποιαδήποτε μορφή αρνητικής ενέργειας από τα νεύρα.

Σύγχρονες ιατρικές και επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει τη σύνδεση της πρακτικής της Γιόγκα με συγκεκριμένες επιστημονικές αρχές.Για να είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα σε σας, παρακάτω θα αναλύσουμε και τα 7 τσάκρα που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα.Η επίγνωση σας και η ικανότητα να μπορείτε να ελέγχετε και να χειραγωγείτε αυτές τις εσωτερικές ενέργειες θα μεταμορφώσουν εντυπωσιακά τη σωματική και ψυχικοπνευματική κατάσταση του εαυτού σας.

Τσάκρα 1: Ρίζες, ευθυγραμμία, γη 

Το Μουλαντάρα είναι το σώμα όταν βρίσκεται σε φυσιολογικό χώρο και χρόνο, αναπτύσσοντας σταθερότητα και θεμέλια. Αυτό επηρεάζει και τη πνευματική και την σωματική στάση. Η Αμρίτα γιόγκα εστιάζει στις ισορροπημένες στάσεις και είναι σημαντικό να κρατείται μια συγκεκριμένη ευθυγράμμιση. Η δύναμη αυτού του Τσάκρα είναι ένα σταθεροποιητικό εργαλείο και λειτουργεί ώστε να ενισχύει και να ενδυναμώνει τα πόδια.

Τσάκρα 2: Διαίσθηση, Ροή, Νερό

Η περιοχή αυτού του Τσάκρα είναι υπεύθυνη για την αισθητηριακή ικανότητα του οργανισμού μας. Έχει να κάνει με τις 5 αισθήσεις και όσο πιο αφυπνισμένο είναι αυτό το τσάκρα, τόσο περισσότερο βρίσκονται σε εγρήγορση οι αισθήσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σώμα να φτάσει στη  Swadisthana όπως την αποκαλούν χάρη στην οποία ο άνθρωπος μπορεί και χτίζει μία εκστατική ροή ενέργειας στο σώμα του.

Τσάκρα 3:Δύναμη, Φωτιά

Το τσάκρα της φωτιάς ενισχύεται μέσα από ισχυρές όρθιες στάσεις του σώματος.Με αυτόν τον τρόπο συσσωρεύεται η ενέργεια στην κοιλιά και δημιουργείται ένα ενεργειακό κάθισμα που επιτρέπει στην πνευματική θερμότητα να καθίσει.Στη συνέχεια η ενέργεια αυτή οδηγείται και πάνω στο υπόλοιπο σώμα. Το τσάκρα της φωτιάς είναι πολύ σημαντικό και απαραίτητο καθώς είναι υπεύθυνο στο να κατευθύνει την απαιτούμενη ενέργεια που οδηγεί το σώμα στην Πράνα.

Τσάκρα 4: Η αφύπνησ που οδηγεί στο ν=πνευματικό μονοπάτι

Το 4ο Τσάκρα είναι το τσάκρα της καρδιάς και βρίσκεται στο στήθος μας. Σχετίζεται άμεσα με τον συναισθηματικό μα κορμό. Μπορούμε να ανοίξουμε την καρδιά μας μεταφορικά μέσα απο πολλές στάσεις που συνδυάζουν κινήσεις των χεριών με έντονες αναπνευστικές ασκήσεις.

Τσάκρα 5: Επικοινωνία (εσωτερική/εξωτερική) – η δύναμη της δόνησης του ήχου.

Η ενέργεια αυτού του Τσάκρα σχετίζεται με την δύναμη των ηχητικών δονήσεων. άλλωστε είναι γνωστό πως ένας ευχάριστος ήχος μπορεί και επηρεάζει την ψυχική αλλά και την σωματική υγεία προς το καλύτερο. Ψέλνοντας, λοιπόν, ύμνους ή μάντρας. όπως το γνωστό σε όλους ομμμμ, κάνουμε μασάζ στο πέμπτο τσάκρα το οποίο βρίσκεται στον λαιμό μας και ενισχύουμε την ενέργεια που το διαπερνά..

Τσάκρα 6: Το τρίτο μάτι

Βαθύς διαλογισμός, βαθιά απορρόφηση της συνείδησης και του μυαλού και υπέρμετρη συγκέντρωση στο ασυνείδητο απαιτούνται, ώστε να ενεργοποιηθεί το τρίτο μάτι. Έτσι και μπορέσεις να εναρμονίσεις το έκτο τσάκρα με τον κόσμο γύρω σου τότε αποκτάς διαισθητικές και όχι μόνο πνευματικές δυνάμεις που σε κάνουν να βλέπεις την πραγματικότητα με άλλο μάτι.

Τσάκρα 7: Ησυχία 

Η αγνή συνείδηση είναι η απόλυτη ησυχία κάτι δηλαδή ακριβώς αντίθετο με τον θορυβώδη κόσμο στον οποίον υπάγεται η πραγματικότητα του μυαλού μας. Αν καταφέρεις και βάλεις στη σίγαση το μυαλό τότε ενισχύει σημαντικά το έβδομο τσάκρα και η ησυχία μετατρέπεται σε ευλογία και σε εσωτερική γαλήνη.

Το Matrix και η ζωή σου: Ζεις ένα όνειρο που συμφώνησες να παίξεις…

Όσα μπορεί να μου μάθει ένα απλό τεστ αυτογνωσίας…