in

9 συμβουλές από μυστικούς πράκτορες για να μπορείτε να διαβάζετε όλους τους ανθρώπους

Η ικανότητα να διαβάζουμε τους ανθρώπους, μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό όπλο για να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί τους. Ο Λαρέι Κι, που εργαζόταν για το FBI επί 23 χρόνια, έχει να πει αυτό πάνω στο θέμα: «Δε χρειάζεται να είναι κάποιος ντετέκτιβ πρώτης τάξεως για να καταλάβει τι συμβαίνει στο κεφάλι ενός ανθρώπου. Πάντα υπάρχουν σημάδια, που περιμένουν να τα αναγνωρίσετε.»

Ποια ακριβώς είναι τα σημάδια, που αποκαλύπτουν πώς αισθάνεται ή πώς σκέφτεται κάποιος; Δείτε παρακάτω 9 συμβουλές από μυστικούς πράκτορες, για να μπορείτε να διαβάζετε όλους τους ανθρώπους.

1.Ορίστε το βασικό μοντέλο συμπεριφοράς τους

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πολλές μορφές συμπεριφοράς για να επικοινωνήσουν. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να σταυρώνει τα χέρια του κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης, να κοιτάζει το πάτωμα, να βήχει, να ξύνει το κεφάλι του ή να κουνάει μηχανικά τα πόδια του.

Οι άνθρωποι συμπεριφέρονται διαφορετικά για διάφορους λόγους. Ο καθορισμός του βασικού μοντέλου συμπεριφοράς ενός ατόμου, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τις ενέργειές του – κάνει κάτι επειδή το συνηθίζει ή επειδή είναι θυμωμένος ή ανώριμος;

2.Παρατηρήστε τις ιδιοτροπίες τους

Δώστε προσοχή στις διαφορές ανάμεσα στο βασικό μοντέλο συμπεριφοράς ενός ανθρώπου και τις λέξεις και τις κινήσεις του.

Για παράδειγμα, έχετε παρατηρήσει ότι κάποιος ξεροβήχει κάθε φορά που νιώθει νευρικός; Μήπως κρύβει κάτι παραπάνω από αυτό που φαίνεται με την πρώτη ματιά;

3.Δώστε προσοχή στις χειρονομίες τους

Μια απλή χειρονομία ή λέξη, δεν έχει πάντα ένα κρυφό μήνυμα. Ωστόσο, όταν συγκεκριμένες χειρονομίες ακολουθούν η μία την άλλη σαν να υποδεικνύουν ένα μοντέλο συμπεριφοράς, δώστε προσοχή.

Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να βήχει επαναλαμβανόμενα, να ξύνει το κεφάλι του και να κουνάει μηχανικά τα πόδια του. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να είστε προσεχτικοί.

4.Συγκρίνετε συμπεριφορές

Αν παρατηρήσετε ότι κάποιος συμπεριφέρεται κάπως διαφορετικά από τον συνηθισμένο τρόπο συμπεριφοράς του, δώστε προσοχή. Πώς αλληλεπιδρά αυτός ο άνθρωπος με άλλους ανθρώπους στον ίδιο χώρο; Αλλάζουν οι εκφράσεις του προσώπου του; Τι γίνεται με τη στάση του σώματός του;

5.Κοιτάξτε στον «καθρέπτη»

Οι νευρώνες – καθρέπτες που βρίσκονται στον εγκέφαλο, αντικατοπτρίζουν την κατάσταση του μυαλού. Για παράδειγμα, ένα χαμόγελο ενεργοποιεί τους μυς που είναι υπεύθυνοι για την ευτυχισμένη έκφραση στο πρόσωπο.

Όταν κοιτάζουμε κάποιον που συμπαθούμε, δίνουμε σήμα στους μυς του προσώπου μας να χαλαρώσουν. Αν ο άλλος δεν ανταποκριθεί με τον ίδιο τρόπο, τότε ή δεν μας συμπαθεί ή κάναμε κάτι που δεν του άρεσε.

6.Βρείτε τη δυνατή φωνή

Ο πιο δυνατός, δεν είναι πάντα αυτός που κάθεται στην κεφαλή του τραπεζιού. Κατά κανόνα, ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση έχει δυνατή φωνή (μη την μπερδεύετε με τη φωναχτή ή θορυβώδη).

Συχνά, ο αρχηγός μια ομάδας έχει αδύναμη προσωπικότητα, η οποία σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από άλλους. Βρείτε ποιος έχει δυνατή φωνή και οι πιθανότητες επιτυχίας σας θα αυξηθούν σημαντικά.

7.Παρατηρήστε τον τρόπο περπατήματος

Πολλές φορές, οι άνθρωποι δεν έχουν ρευστότητα στην κίνησή τους. Αν ένας άνθρωπος κοιτάζει κάτω όταν περπατάει αντί να κοιτάζει μπροστά, είναι ένδειξη ότι δεν έχει αυτοπεποίθηση.

Αν παρατηρήσετε κάτι αντίστοιχο σε ένα μέλος της ομάδας σας, κάντε μεγαλύτερες επιβραβεύσεις σε αυτό το μέλος, για να ενισχύσετε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό σας.

8.Δώστε προσοχή στις λέξεις δράσης

Οι λέξεις δράσης (συχνά ρήματα) παρέχουν μια καλύτερη εικόνα του πώς σκέφτεται ένας άνθρωπος.

Για παράδειγμα, αν το αφεντικό σας πει ότι «αποφάσισε να συνεργαστεί με την τάδε εταιρία», η λέξη δράσης εδώ είναι «αποφάσισε». Αυτή η λέξη υποδεικνύει ότι το αφεντικό σας δεν είναι παρορμητικό, ζυγίζει τις διάφορες δράσεις και υπολογίζει τα επόμενα βήματα.

9.Αναγνωρίστε τις βασικές αρχές

Ο καθένας από εμάς έχει μια διαφορετική προσωπικότητα, αλλά υπάρχουν βασικές ερωτήσεις που μας επιτρέπουν να διαβάσουμε έναν άνθρωπο σε ένα βασικό επίπεδο. Αυτές οι ερωτήσεις είναι:

  • Αυτός ο άνθρωπος είναι εσωστρεφής ή εξωστρεφής;
  • Η αλληλεπίδραση με τους άλλους λειτουργεί ως σημείο εκκίνησης για τις πράξεις του;
  • Πώς αντιμετωπίζει αυτός ο άνθρωπος τον κίνδυνο και την αβεβαιότητα;
  • Τι τροφοδοτεί τον εγωισμό του;
  • Πώς συμπεριφέρεται σε αγχωτικές καταστάσεις;
  • Πώς είναι όταν είναι χαλαρός;

laraequy.com

Χώρισαν δύο ανθρώπους με ένα τοίχο και τους έκαναν τις ίδιες ερωτήσεις. Η διαφορά στις απαντήσεις τους, θα σας κάνει να δείτε τη ζωή αλλιώς…

13 τρικ που εφαρμόζουν τα σούπερ μάρκετ για να ξοδεύετε περισσότερα χρήματα