in

ABRAHAM – HICKS: ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ

Η τέχνη του να “επιτρέπεις” είναι να καταλάβεις τελικά ότι όλα είναι θέμα δόνησης. Όταν βλέπεις κάτι που θες, λες “ναι” και το συμπεριλαμβάνεις στη δόνησή σου. Όταν βλέπεις κάτι που δε θες, λες “όχι” και το συμπεριλαμβάνεις κι αυτό στη δόνησή σου. Έτσι, έχεις στη δόνησή σου πράγματα που θες και που δεν θες, αλλά οι περισσότεροι αυτό που έχετε στη δόνησή σας είναι αυτό που παρατηρείτε κάθε φορά.
Έτσι, όταν βλέπετε κάτι ωραίο αισθάνεστε καλά κι όταν βλέπετε κάτι άσχημο αισθάνεστε άσχημα και δεν εξασκείτε τη δύναμη που όλοι έχετε να αισθάνεστε με τον τρόπο που επιλέγετε κάθε φορά, γιατί πιστεύετε τόσο πολύ στην πραγματικότητα. Κι εμείς σας λέμε, η πραγματικότητα είναι απλώς κάτι που κάποιος σκέφτηκε. Σίγουρα δεν αξίζει να της δίνετε την απεριόριστη προσοχή σας και σίγουρα δεν αξίζει να την καταγράφετε και να τη θυμάστε, εκτός αν είναι κάτι που πραγματικά σας αρέσει. Υπάρχουν τόσες δυνατότητες από όμορφα πράγματα γύρω σας αλλά πρέπει να είστε αποφασισμένοι ότι θα ψάξετε να τα βρείτε.

Έχετε φίλους για να τηλεφωνήσετε και κάποιοι απ’ αυτούς συνεχώς παραπονιούνται και κάποιοι άλλοι όχι. Ποιους προτιμάτε;
Αν έχετε αναμνήσεις που σας αναστατώνουν κι άλλες που σας εμπνέουν, σε ποιες θα δώσετε την προσοχή σας;
Αν είμασταν στη θέση σας, θα δίναμε την προσοχή μας σε θετικά πράγματα τόσο συχνά, ώστε αυτό που θα συνέβαινε τελικά θα ήταν, ο νόμος της Έλξης να σας στέλνει συνεχώς περισσότερα απ’ αυτά.
Όταν δίνετε την προσοχή αρκετά σε κάτι, τότε το Σύμπαν λέει, αν σου αρέσει αυτό, μπορεί να σου αρέσει κι αυτό. Αν δε σου αρέσει αυτό, δεν θα σου αρέσει ούτε αυτό. Αν ανησυχείς συνεχώς γι’ αυτό, τότε τι λες και γι’ αυτό;
Το Σύμπαν είναι αυτός ο υπέροχος σταθερός μηχανισμός που συνεχώς σας στέλνει αυτά που ταιριάζουν στη δόνησή σας, χωρίς να σας κρίνει, χωρίς να προσπαθεί να σας αλλάξει. Έτσι, αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι να έχετε επίγνωση πριν κάτι εκδηλωθεί ακόμα, που βρίσκεστε δονητικά. Ή, μπορείτε να περιμένετε κάτι να εκδηλωθεί και μετά ν’ αλλάξετε γνώμη γι’ αυτό, αλλά θα είναι πολύ δυσκολότερο για τους περισσότερους, να τραβήξετε την προσοχή σας από κάτι που έχει ήδη εκδηλωθεί γιατί είσαστε τόσο πολύ ρεαλιστές. Εστιάζεστε τόσο πολύ στην πραγματικότητα και την κάνετε τόσο κυρίαρχη.
-Μα είναι αλήθεια!, λέτε.
Και λοιπόν; Υπάρχουν τόσα πράγματα που είναι αλήθεια! Γίνετε πιο επιλεκτικοί! Θέλουμε να παρατηρήσετε πως η ευημερία είναι τόσο πολύ μεγαλύτερη από την στέρηση και τότε θα γίνετε κάποιος που ευημερεί σε όλες τις συνθήκες.
Πολλοί λέτε, δεν μπορώ να ευημερώ όταν άλλοι είναι φτωχοί. Πρέπει κάτι να κάνω γι’ αυτό!
Έτσι, μένετε στην ανέχεια για να μην καταχραστείτε το μερίδιο της ευημερίας που σας αναλογεί. Υπάρχει όμως, απεριόριστη ευημερία για όλους, τόση που δεν θα μπορούσατε ποτέ να την καταχραστείτε.
Γιατί δε λέτε, ήμουν υγιής τόσο καιρό, ας αρρωστήσω για την επόμενη δεκαετία ώστε να δώσω την ευκαιρία σε κάποιον άλλον να είναι υγιής; Ξέρετε ότι αυτό είναι χαζό. Δεν υπάρχει κάποια δεξαμενή υγείας απ’ όπου εσείς τραβάτε περισσότερη υγεία απ’ αυτή που σας αναλογεί. Αλλά, αυτός είναι ο τρόπος που αισθάνεστε για το χρήμα.
Η ροή της αφθονίας είναι απέραντη αλλά είναι ανάλογη με αυτήν που ζητάτε. Η ροή γεννιέται απ’ την επιθυμία σας. Ξέρετε ότι υπάρχουν λύσεις στα προβλήματά σας που δεν έχουν εκδηλωθεί; Καταλαβαίνετε πως θα μπορούσατε να μειώσετε τόσο πολύ το χάσμα ανάμεσα στο πρόβλημα και τη λύση που δε θα χρειαζόταν να βιώσετε καν το πρόβλημα;
Και κάποια στιγμή, μέσω του παραδείγματός σας, αυτοί που σας παρατηρούν, θα σας ρωτήσουν, ποιο είναι το μυστικό σου; Και τότε μπορείτε να πείτε την ιστορία σας:

“Προσπάθησα πολλά χρόνια να μην είμαι εγωιστής και να μην δίνω προσοχή στο πώς αισθάνομαι και να προσαρμόζομαι σ’ αυτά που οι άλλοι μου έλεγαν ότι πρέπει να κάνω. Μόνο που, διαφωνούσαν μεταξύ τους και μπερδευόμουνα όλο και περισσότερο για το ποιος πρέπει να είμαι. Πάντα για κάποιους ήμουν σε λάθος θρησκεία, σε λάθος κόμμα, σε λάθος φυλή, όσο σκληρά κι αν προσπαθούσα. Και μετά, θυμήθηκα, πως θα ‘πρεπε να αισθάνομαι καλά. Και μετά, έγινα αρκετά εγωιστής κι άρχισα να ενδιαφέρομαι αρκετά για το πώς αισθάνομαι κι άρχισα να καθοδηγώ τον εαυτό μου πώς να νιώθει όμορφα σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Κι όσο περισσότερο το έκανα τόσο καλύτερα αισθανόμουν και τόσο περισσότερο άρχισα να ευημερώ. Ανακάλυψα πως δεν έχω τίποτα να δώσω μέχρι να βρεθώ μέσα στη ροή της αφθονίας. Τώρα ευημερώ και μπορώ να προσφέρω. Έχω διαύγεια κι έτσι μπορώ να καθοδηγήσω. Τώρα ζω αυτό που πάντα ένιωθα πως είναι σωστό. Βρίσκομαι μέσα στη ροή του Σύμπαντος και ξέρω πώς να είμαι ένας συνειδητός Δημιουργός”. ΠΗΓΗ

Μετάφραση: Γιάννα Ντουδεσκέα

Τυφλός σέρφερ “διαβάζει” τα κύματα και έχει κάνει το όνειρό του πραγματικότητα!

Αυτοί είναι οι 25 πιο αξιολάτρευτοι γονείς του ζωικού βασιλείου σε στιγμές με την οικογένειά τους..Απολαύστε τους!