in ,

Amaru Maru…Η πύλη των θεών

Περού…μια χώρα γεμάτη μυστήριο..θρύλους…ένας τόπος οπού έχουν κατοικίσει και μεγαλουργήσει μερικοί εκ των πιο παράξενων και μυστήριων πολιτισμών του πλανήτη αυτού…

incas-aramu-maru_zps3ca9d5f9Στην ευρύτερη περιοχή λοιπόν της λίμνης Τιτικάκα, στα σύνορα του Περού με τη Βολιβία – είναι ένα από τα πιο παράξενα μέρη στον κόσμο τόσο από ιστορικής/ αρχαιολογικής σημασίας με τα μυστηριώδη μεγαλιθικά μνημεία όσο και από μεταφυσικής σημασίας χάρη στους θρύλους – υπάρχει η “Puerta de Hayu Marka”…η Πύλη των Θεών / Πνευμάτων..gateofsun

Η τεράστια και μυστηριώδης λοιπόν πύλη βρισκεται 35 χλμ από την πόλη Puno, στα όρη Hayu Marca… ένα μέρος που οι ιθαγενής τρέφουν μεγάλο σεβασμό από τα αρχαία χρονιά, καθώς την θεωρούν ακόμα και σήμερα ως την «Πόλη των Θεών», – κάτι που δεν έχει εξερευνηθεί ακόμα εξαιτίας της βραχώδους επικίνδυνης περιοχής.

2012-08-26_225826Ακόμα και σήμερα που μιλάμε…καμιά πόλη δεν έχει ανακαλυφθεί, άλλα πολλοί από τους βραχώδης σχηματισμούς της περιοχής μοιάζουν εκπληκτικά με τεχνητές κατασκευές.
Το συγκεκριμένο Αmaru Maru είναι ένας τεράστιος πέτρινος σχηματισμός, που αποτελείτε από γιγάντιους ογκολίθους που φαίνονται να είναι τεχνητά λαξευμένοι και τοποθετημένοι ο ένας πάνω στον άλλον.

Στο κέντρο τους βρίσκεται ένας τεράστιος ογκόλιθος διαστάσεων 7 επί 7 μέτρων…μια τεράστια πέτρινη πλάκα.. Το πιο περίεργο από όλα ωστόσο είναι ότι στην βάση του έχει λαξευτεί μια… « Πύλη» με διαστάσεις 2 επί 2….η οποία δεν οδηγεί πουθενά !;! To μυστήριο ωστόσο δεν τελειώνει εδώ.. καθώς στην «Πόρτα» αυτήν υπάρχει μια μικρή στρογγυλή υποδοχή…ένα βαθούλωμα.. Το θέμα είναι…τι κάνει αυτή την μυστηριώδη «Πύλη»..τόσο ενδιαφέρουσα..;2012-08-26_230033

Γιατί κάποιος να μπει στον κόπο να κάνει μια πύλη…στο πουθενά!!

Θρύλοι.. Οι θρύλοι των Ινκας λένε ότι πόρτα αυτή αποτελεί μια πύλη εισόδου σε άλλους κόσμους, στην πατρίδα των αρχαίων Θεών του Περού, που κατέβηκαν από τα άστρα και δίδαξαν τους ανθρώπους.
Αναφέρουν ακόμα ότι για πολλές γενιές, Σαμάνοι έχουν έρθει για να εκτελέσουν τα τελετουργικά και να προσευχηθούν σε αυτό το μυστηριώδες πέτρινο τοίχο γνωστό ως Puerta De Hayu Marka, ή «Πύλη των Θεών».
Υπάρχουν ακόμα θρύλοι που αναφέρουν ότι ο πρώτος ιερέας, που είναι γνωστός ως Amaru Meru, ήρθε σ ‘αυτούς από αυτή την πόρτα.

Ακόμα αναφερόταν πως στους παλιούς χρόνους, μεγάλοι ήρωες πήγαιναν να συναντήσουν και να ενωθούν με τους θεούς τους και πέρναγαν μέσα από την πύλη για μια νέα αθάνατη ζωή, και σε πολλές σπάνιες περιπτώσεις εκείνοι οι ήρωες – άνθρωποι επέστρεφαν, περνώντας μέσα από την πύλη, με τους θεούς τους για να “επιθεωρήσουν όλες τις περιοχές του βασιλείου”.

Aramu Maru και οι Ισπανοί Κονκισταδόρ…
Ένας ακόμα θρύλος λέει πως τον καιρό των Ισπανών Κονκισταδόρ που έφτασαν στο Περού και λεηλάτησαν την πόλη και όλες τις περιοχές, κλέβοντας χρυσό και πολύτιμες πέτρες των φυλών των Ίνκας, ένας ιερέας των Ίνκας του Ναού των επτά ακτίνων του Aramu Maru, διέφυγε από τον ναό με ένα ιερό χρυσό δίσκο γνωστό σαν “Το κλειδί των θεών των επτά ακτίνων” και κρύφτηκε στα όρη Hayu Marca.

Έφτασε στην πύλη που φυλαγόταν από ιερείς σαμάνους. Τους έδειξε το κλειδί των θεών και έκαναν μια τελετή και τότε φάνηκε ένα μπλε φως και η πόρτα μετατράπηκε σε υδάτινη επιφάνεια…. ο ιερέας Aramu Maru παρέδωσε τον χρυσό δίσκο στον ιερέα σαμάνο και πέρασε την πύλη και εξαφανίστηκε από τα μάτια τους. Οι αρχαιολόγοι ωστόσο ανακάλυψαν ένα μικρό κυκλικό βαθούλωμα στο κέντρο της πύλης , που φαίνεται να προσθέτει κύρος στους θρύλους των Ίνκας… Είναι άραγε αυτό το βαθούλωμα η «κλειδαρότρυπα» που χρησιμοποιείται για να ανοίξει η πύλη; Ο θρύλος κλείνει με την προφητεία πως η πύλη των θεών θα ανοίξει μια μέρα και θα είναι πολύ πιο μεγάλη από ότι είναι τώρα, και θα επιτρέψει στους θεούς να επιστρέψουν …

Η ανακάλυψη

pre0651aΗ ανακάλυψη από τον δυτικό κόσμο έγινε από τον Jose Luis Delgado Mamani το 1996 τυχαία κατά την διάρκεια μιας πεζοπορίας στην προσπάθειά του να γνωρίσει την περιοχή , από την στιγμή την οποία η δουλειά του ήταν οδηγός ορειβατών. Όπως λέει χαρακτηριστικά.. “Όταν είδα για πρώτη φορά την κατασκευή, λίγο έλειψε να λιποθυμήσω… Είδα σε όνειρο μια τέτοια κατασκευή , επανειλημμένως εδώ και πολλά χρόνια, αλλά στο όνειρο το μονοπάτι προς την πύλη ήταν στρωμένο με ροζ μάρμαρο . Από την μια και την άλλη πλευρά υπήρχαν αγάλματα στην σειρά και αυτά από ροζ μάρμαρο. Στο όνειρο έβλεπα επίσης πως η μικρή πύλη ήταν ανοιχτή και ένα λαμπερό μπλε φως προερχόταν από κάτι που έμοιαζε με φωτεινό τούνελ. Μίλησα πολλές φορές στην οικογένειά μου για αυτά τα όνειρα , και έτσι όταν βρέθηκα μπροστά σε αυτή την κατασκευή με την μικρή πύλη στην βάση, ήταν για μένα μια Θεϊκή αποκάλυψη.

Πως γίνεται να εξηγήσουμε αυτό το περίεργο φαινόμενο;”
Αίσθηση και Βιώματα όσων το επισκέπτονται. 

Οι μαρτυρίες ως σήμερα (δεν μπορώ να ξέρω αν είναι αξιόπιστες φυσικά) μιλάνε για μια αίσθηση ενέργειας και περίεργων εμπειριών όπως οράματα άστρων, στήλες φωτιάς και ήχοι από μια περίεργοι ρυθμική μουσική σε όσους ακούμπησαν την πύλη.. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται πως “είδαν” ένα τούνελ στο εσωτερικό της κατασκευής, παρόλο που κανείς δεν βρήκε ακόμη κάποια σχισμή που να μαρτυρούσε την δυνατότητα κάποιου ανοίγματος στην πύλη… Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η κατασκευή μοιάζει πάρα πολύ με την πύλη του ήλιου τουTiahuanaco και άλλων 5 αρχαιολογικών χώρων και τοποθεσιών που συνδέονται και ενώνονται μεταξύ τους με ευθείες γραμμές (ένα σταυρό με τις γραμμές που ενώνονται μεταξύ τους στο σημείο που βρίσκονται το οροπέδιο και η λίμνη Titicaca). Λέγεται ότι η πύλη γίνεται ημι-διαφανής, όταν ο ήλιος δύει.

Αρχαιολογικές Έρευνες
gateofsunΑφού ανακάλυψε την πύλη , ο Mamani επικοινώνησε με τις αρχαιολογικές αρχές του Puno, της Paz και της Λίμας, και αρχαιολόγοι και ιστορικοί των Ίνκας εισέβαλαν στην περιοχή.
Ακόμα και σήμερα συγκεκριμένες πληροφορίες δεν έχουν δοθεί στο κοινό… Αυτό που ωστόσο η επιστημονική γνώμη λέει, είναι πως δεν υπάρχει καμία πραγματική και ορατή πύλη, από την στιγμή την οποία το πλαίσιο και η είσοδος και το πίσω μέρος του τοίχου είναι χαραγμένα και σκαλισμένα πάνω στον ίδιο βράχο.

Πύλες ανά τον Κόσμο Όπως και να έχει, «περίεργες πύλες» φαίνεται να υπάρχουν σε αρκετά μέρη του πλανήτη…και παρατηρείται ομοιότητα στους θρύλους καθώς σχεδόν όλοι οι θρύλοι μιλάνε για την διέλευση Θεών μέσα από αυτές..

Η πύλη της Νάξου (Πορτάρα) σύμφωνα με τους καθηγητές τις αρχαιολογίας Desborough και R. Popham πρέπει να ήταν αντίγραφο μιας αρχαιότερης κατασκευής ενώ η ηλικία της Πύλης της Νάξου, δεν ξεπερνά το 500 π.χ.assets_LARGE_t_420_53757785

Η Χρυσούλα Καρδάρα – κυρίως υπεύθυνη για τις ανασκαφές στο νησί – λέει ότι ότι δεν έχει στην πραγματικότητα στοιχεία κλασικής περιόδου αλλά είναι αντίγραφο αντίστοιχων πυλών της περιόδου πριν από την έκρηξη του ηφαιστείου της Θύρας, δηλαδή πολύ πριν το 1613 π.χ!!! (θυμίζει την αιγυπτιακή πύλη του Αμπού Σιμπέλ).

Στους Ασσύριους θα βρούμε πάλι τέτοια παραδείγματά.. όπως η Πύλη της Χατούσας .. Η συγκεκριμένη πύλη διακοσμείται με λέοντες και γρύπες.

3bf35810a466411c494f851c968a7d02Η Πύλη της Χατούσας είναι προσανατολισμένη προς τον αστερισμό του Λέοντα, όπως ακριβώς υποδεικνύει και η θέση της Πύλης της Νάξου. Στην περιοχή του Wyoming με την ονομασία MatoTeepee, υψώνεται ο «Οφθαλμός των θεών». Σε παράδοση της φυλής των Αapacho Iνδιάνων υπάρχει καταγεγραμμένα ο θρύλος της ύπαρξης μίας πύλης πάνω εκεί στον λόφο.

Στην Κένυα και στο όρος Kere Nyaga υψώνονται δύο πύλες οι οποίες μεταφρασμένες σημαίνουν «τα ανοίγματα προς τον ουρανό».0023ae9885da0c79adaa18

Στο Ιράν υπάρχει ένας λόφος Ushidarenao οποίος μεταφράζεται ως «Ο λόφος του φωτός », διότι στην κορυφή του υπάρχουν απομεινάρια πύλης με την ίδια ονομασία. zoroastrian-temple-chak-chak-500
Στην Τανζανία υπάρχει η πύλη OIDoinyo Lengai ( Το πέρασμα στη γη των θεών).

Λειτούργησε η Πύλη;

2012-08-26_230706
Με κάθε επιφύλαξη θα αναφερθώ σε ένα γεγονός ..που έγινε όχι μόνο στο Μεξικό και την γύρω περιοχή.. άλλα συνέβη και στην Σιβηρία..και στην Σκανδιναβία…

Στις 25 Δεκεμβρίου 2011, πάνω από την πόλη του Μεξικού εντοπίστηκε ενα περιεργο φαινομενο…
Κυκλοφορεί ευρέως ότι ήταν λόγω ανοίγματος της πύλης..

Αλήθεια ή ψέμματα ..ο καιρός θα δείξει…

Δείτε πως θα εμφανίζονταν εντυπωσιακά κοσμικά φαινόμενα στον ουρανό της Γης (Βίντεο)

Ο υπερ-εγκέφαλος με συλλογική νοημοσύνη είναι γεγονός!