in

Νομίζεις ότι ξέρεις ποιες είναι οι προτεραιότητες στη ζωή σου? Κάνε το ΤΕΣΤ για να μάθεις..

Ένα ψυχολογικό τεστ προσωπικότητας που θα σου δείξει ποιες είναι οι προτεραιότητες της ζωής σου.

Λένε πως τα πάντα στη ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων! Εσύ όμως γνωρίζεις ποιες είναι αυτές οι προτεραιότητες που έχεις βάλει για τον εαυτό σου; Πριν βιαστείς να δώσεις την απάντηση, κάνε το παρακάτω τεστ και ίσως οι απαντήσεις του σε εκπλήξουν.

Άλλες έχουν βασικό στόχο την καριέρα και άλλες την οικογένεια. Κάποια κορίτσια θέλουν την περιπέτεια και το σεξ, ενώ άλλα προτιμούν να περνούν χρόνο με φίλες. Ένα απλό καθημερινό τεστ θα σου δώσει την απάντηση για το δικό σου νούμερο ένα στη ζωή σου αυτή τη στιγμή.

Το υποθετικό σενάριο
Βρίσκεσαι στο σπίτι μόνη και συμβαίνουν ταυτόχρονα τα πέντε παρακάτω γεγονότα. Εσύ πρέπει λοιπόν να αποφασίσεις σε ποιο από αυτά θα ανταποκριθείς πρώτα:

1. Ένα μωρό κλαίει στην κούνια του
2. Αρχίζει να βρέχει και έχεις ρούχα απλωμένα στο μπαλκόνι
3. Μια βρύση είναι ανοικτή και τρέχει νερό άσκοπα
4. Χτυπάει το κουδούνι της πόρτας
5. Χτυπάει το σταθερό σου τηλέφωνο

Ιεράρχησε λοιπόν τι θα κάνεις πρώτο και σημείωσε σε ένα χαρτί τη σειρά με την οποία θα ανταποκριθείς σε αυτές τις πέντε “προκλήσεις” της καθημερινότητας. Έτσι θα ξέρεις και με τι σειρά έχεις τις προτεραιότητες της ζωής στο μυαλό σου.

Σημείωση: Μην απαντήσεις διπλωματικά! Στην πολύ πιθανή υπόθεση να μην έχεις μωρό, απλά φαντάσου πως υπάρχει ένα μωρό στο χώρο, που στο έχουν εμπιστευθεί. Επίσης, το γεγονός πως απαντάς στο τηλέφωνο ενώ ανοίγεις την πόρτα ή κλείνεις την βρύση σημαίνει σε κάθε περίπτωση πως επέλεξες πρώτα να σηκώσεις το τηλέφωνο. Οκ;

Απαντήσεις:

Aπαντάς πρώτα στο τηλέφωνο

Ασυναίσθητα έτρεξες προς το τηλέφωνο και απάντησες. Και φωτιά να έπαιρνε το σπίτι, εσύ θα προσπαθούσες να απαντήσεις! Γιατί; Επειδή η βασική σου προτεραιότητα είναι η καριέρα. Αντιλαμβάνεσαι πως πρέπει να είσαι συνεχώς σε επαγρύπνηση, να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου και ίσως να θυσιάζεις και λίγο από τον προσωπικό σου χρόνο, αν αυτό κάνει καλό στη δουλειά.

Τρέχεις να δεις το μωρό που κλαίει

Αν το πρώτο σου μέλημα ήταν να καθησυχάσεις το μωρό που κλαίει, τότε βαθιά μέσα σου η βασική σου ανάγκη και προτεραιότητα είναι η οικογένεια. Θέλεις να είσαι εκεί, νιώθεις υποχρέωση να συμμετέχεις και να βοηθάς και ίσως κάπου μέσα σου να πιστεύεις πως ήρθε η ώρα να κάνεις τη δική σου οικογένεια (αν κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ήδη).

Σηκώνεσαι να κλείσεις τη βρύση

Όταν η πρώτη σου κίνηση είναι να πας να κλείσεις το νερό της βρύσης που τρέχει, τότε πιθανότατα έχεις ανάγκη και βασική πεποίθηση πως πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου. Σε ενδιαφέρει η ευεξία και η υγεία σου. Αποζητάς την ευημερία τόσο στο χώρο της δουλειάς σου, όσο και στο σπίτι. Γι’ αυτό και εκτιμάς ακόμη και τα πιο απλά και αυτονόητα αγαθά, με αποτέλεσμα να είσαι πάντα εκεί για να τα προασπίσεις.

Βγαίνεις να μαζέψεις τα ρούχα από το μπαλκόνι

Στην περίπτωση που έτρεξες στο μπαλκόνι για τα ρούχα – όσο κι αν δεν το πιστεύεις – το βασικό σου θέλω και ανάγκη είναι η σεξουαλική επαφή. Είσαι ερωτευμένη και δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα άλλο; Ανήκεις στις χωρισμένες που δεν θέλουν να είναι άλλο μόνες; Όπως και να έχει η πρωταρχική σου σκέψη βρίσκεται στο σεξ!

Πηγαίνεις να ανοίξεις την πόρτα

Είσαι από εκείνες που θα τρέξουν στην πόρτα. Η πόρτα του σπιτιού σου συμβολίζει τις κοινωνικές σχέσεις. Αυτές είναι και βασική σου αρχή και προτεραιότητα. Σου αρέσει να είσαι αγαπητή, σε ενδιαφέρει να είσαι αποδεκτή και θα έκανες πολλές θυσίες για να μην δυσαρεστήσεις κανέναν. Τονώνεται η αυτοπεποίθησή σου μέσα από την επαφή με τους γύρω
σου και δεν θα έθετες σε κίνδυνο για κανέναν και για τίποτα αυτή τη σχέση με τον κοινωνικό σου περίγυρο.

ΠΗΓΗ

Ταξίδεψαν οι Αρχαίοι Ρωμαίοι στην Αμερική? Αυτό το σπαθί αποδεικνύει ότι έφτασαν 1.400 χρόνια πριν τον Κολόμβο!

20 διαφημίσεις που προκαλούν ηλεκτροσ όκ καθώς θίγουν κοινωνικά θέματα για τα οποία οι περισσότεροι σιωπούν!